Menjamo / zimo za pomlad – 25. januar 2014

Kdaj: 25. januarja 2014 med 14:00 – 17:00

Kje: Avla Eda Centra, Delpinova ulica 18 b, Nova Gorica

✘ ✘ ✘

ZAKAJ BI KUPOVALI, ČE LAHKO ZAMENJAMO?

V novo leto z novimi menjavami. Na tokratni četrti novogoriški podružnični menjavi ponovno združujemo:

Zelemenjavo
WWW.ZELEMENJAVA.SI

Knjiga za knjigo – menjava čtiva in Knjigobežnice – podari knjigo neznanemu prijatelju

www.facebook.com/groups/knjigobeznice/

Izmenjava oblačil in modnih dodatkov z iniciativo Tekstilnica

WWW.TEKSTILNICA.SI

A je to?

✘ ZELEMENJAVA ✘ #Zelemenjava
Cilj Zelemenjave je izmenjava vrtnih presežkov, spodbujanje solidarnosti med sokrajani in zmanjševanje količine pridelkov z vrta, ki končajo na kompostniku. Na Zelemenjavi lahko izmenjate odvečna semena, sadike, plodove, domače marmelade, vloženo zelenjavo, domače čaje, zelišča, vrtnarske knjige, recepte, gobe, orehe, kostanj ipd. Zelemenjava vabi vse brez izjeme: vrtnarske guruje in popolne začetnike, mlade in stare, take z enim samim lončkom na balkonu in tiste s kilometrsko njivo. Pridružite se nam s polnimi žepi dobre volje, veseli pa bomo tudi vsake slaščice iz domače pečice.
Ker je na vrtovih ostalo bolj malo svežega bo Zelemenjava tokrat verjetno bolj cedila sline ob vloženih, posušenih in doma pečenih dobrotah. Ne pozabite – vsakdo lahko kaj zamenja, le potruditi se je treba.

✘ KNJIGA ZA KNJIGO in KNJIGOBEŽNICA ✘ #Knjigobežnice
Če tudi pri vas doma poleg zelenjave in sadja rastejo knjižne police, na katerih se prašijo knjige, ki jih ne potrebujete več, jih prinesite v našo »Knjigarno brez dnarja«, kjer jih boste lahko zamenjali za druge. Princip je podoben kot pri Zelemenjavi načeloma menjamo knjigo za knjigo oz. kot boste določili menjajoči. V poštev pride vse: leposlovje in strokovna literatura vključno z učbeniki, otroške knjige, knjige v tujih jezikih, revije … Več ko boste prinesli knjig, med več naslovi bomo lahko izbirali!
Knjigobežnice so prav poseben sistem menjavanja oz. podarjanja knjig. Deluje tako, da knjige pustite kjerkoli – običajno so temu namenjena posebne hišice po mestih, lahko pa tudi v lokalu, na klopci, na vrhu Triglava ali kateri drugi lokaciji in jim dodate sporočilce, ki ga bo prebral prejemnik knjige. Na tokratni Zelemenjavi bomo sistemu Knjigobežnic namenili poseben prostorček, kjer boste lahko pustili knjigice s sporočilci in jih z omenjenega mesta tudi vzeli.

✘ IZMENJAVA OBLAČIL ✘ #Tekstilnica
Izmenjava je odlična priložnost, da zamenjate vaša stara oblačila, ki jih ne nosite več, obenem pa obogatite garderobo s kakšnim ‘novim-starim’ kosom oblačila. Prav tako lahko prinesete obutev, modne dodatke in hišni tekstil.
Izmenjava poteka po načelu blagovne izmenjave »Prinesi X – odnesi X«. To pomeni, da lahko vsak posameznik prinese poljubno število oblačil, ki se jih je naveličal iz različnih razlogov, jih odda našim prostovoljcem pri sprejemni mizi in s tem dobi pravico vzeti največ enako število poljubnih kosov, ki so jih prinesli drugi udeleženci, in sicer po načelu “fair play oz. poštene igre”. Oblačila (in ostali kosi) naj bodo oprana, čista in lepo ohranjena, čevlji pa v parih. V nasprotnem primeru jih ne boste smeli menjati.

Tudi tokrat bomo menjali in se greli v avli Eda Centra v Novi Gorici. Pridite in domov odnesite kakšen dober domači čajček, zanimivo majčko ali roman, ki ga še niste prebrali.

ZAKAJ BI KUPOVALI, ČE LAHKO ZAMENJAMO?

Prosim povabite svoje FB prijatelje na dogodek, da nam bo bolj luštno.

Več: FB Podružnica

Avtor naslovne pasice: Podružnica

Komentiraj