Druženje prostovoljcev Tekstilnice

Eni so zadnjo avgustovsko soboto preživeli na morju (ali pa v kolonah do morja), prostovoljci Tekstilnice pa smo se raje družili v Hiši eksperimentov in se zabavali ob zanimivih, poučnih in zabavnih poskusih. Po “trdem delu” se je nato prilegel še počitek pod krošnjami dreves v bližnjem parku.

Oranžni tim prostovoljcev Tekstilnice je celo leto pridno pomagal na vseh izmenjavah oblačil in si je zato več kot zaslužil malce sprostitve. Da pa na srečanju le ne bi samo lenarili, smo se odločili obiskati Hišo eksperimentov, ki se je prijazno odzvala naši želji po obisku.

18_Gasilska za slovo od HE 1Prostovoljci Tekstilnice pred vhodom v Hišo eksperimentov (foto: Helena Nieboer)

Ste že bili kdaj pri njih? Tisti, ki ste bili, veste, da čas tam teče po svoje. Nekaj ur med takimi in drugačnimi poskusi, ki jih lahko znova in znova izvajaš, se zdi kot nekaj minut.Hiša eksperimentov je namreč center znanosti, kjer so postavljeni eksperimenti tipa »izvedi sam« oz. »hands-on science center«. Zato je naš obisk pri njih res hitro minil.

05_Jernej na Sladkolesu

Jernej na Sladkolesu (foto: Urša Dolinšek)

Vsi smo seveda morali poskusiti, kako je, če se uležeš na tisoč žebljev, lovili smo ravnotežje, se smejali našim odsevom v ogledalih, oblikovali struge reke, napihovali največje milne mehurčke in si za konec ogledali še zanimivo dogodivščino Spominologijo, ki nas je praktično podučila, kaj je spomin in kdo ali kaj vse ga ima (pssst: tudi plastični lonček).

10_Packarije

Martina in Kjara opazujeta, kako voda išče svojo pot (foto: Urša Dolinšek)

Ko so se naši želodčki začeli oglašati, je bil čas za odhod in ni nam bilo treba zaviti daleč. V bližnjem parku je postala gosta senca mogočnih dreves naše začasno zatočišče, kjer smo potešili žejo in lakoto, si izmenjali nekaj zanimivih izkušenj in se še malo bolje spoznali. Vsekakor smo se tudi zabavali, kdor pa je želel, se je preizkusil v dodatnem lovljenju ravnotežja s hojo po vrvi oz. slickline-u.

26_Zaslužen počitekDruženje v parku (foto: Helena Nieboer)

Druženje smo zaključili spočiti in pripravljeni na nove izzive, ki jih prinaša Tekstilnica in pa seveda z željo, da ga prihodnje leto ponovimo.

Lepo je biti prostovoljec!

Piše: Urša Dolinšek

 

 

Komentiraj