Potrošnik, kako si?

Društvo študentov psihologije Slovenije bo letos že osmič organiziralo enotedenski projekt ob svetovnem dnevu duševnega zdravja. Letošnja osrednja tema projekta, ki nosi naslov »Potrošnik, kako si?«, je psihologija potrošništva. Potekal bo od 9. do 20. oktobra v Ljubljani, Mariboru, Kopru, Idriji in Novem mestu.

Tema je torej potrošniška družba in posameznikovo življenje v njej. S projektom želijo javnost informirati o tem, kako deluje potrošniška družba in kako se posameznik znajde v njej ter kakšen je vpliv te družbe na posameznikov razvoj in njegovo duševno zdravje. Posameznike želijo opolnomočiti za spoprijemanje s potrošniško usmerjeno družbo in s tem povečati njihovo psihično blagostanje ter njihove sposobnosti za prostovoljno spreminjanje vedenja in reševanje problemov, ki pestijo celotno družbo. S predavanji, delavnicami, debatami, ogledi filmov in deljenjem izkušenj želijo prispevati k ozaveščanju javnosti o pomenu skrbi za duševno zdravje, kar tudi je osnovni cilj projekta Kako si? in svetovnega dneva duševnega zdravja.

V skupini Tekstilnica smo veseli in ponosni, da so to leto ponovno k sodelovanju povabili tudi nas. V času projekta bo organizirano zbiranje rabljenih oblačil, ki jih bodo ob zaključku podarili nam. Mi pa bomo kot že mnogokrat doslej poskrbeli, da bodo oblačila našla nove lastnike ali pa se ponovno rodila kot lep in izjemen predmet s povsem novo uporabno vrednostjo.

Piše: Helena Nieboer

Komentiraj