Izmenjava oblačil

V okviru projekta Tekstilnica organiziramo izmenjave oblačil.

V Ljubljani imamo stalno mesečno izmenjavo oblačil za odrasle.

Redna mesečna izmenjava oblačil za odrasle v LJUBLJANI:

KDAJ: Načeloma vsaka zadnja sreda v mesecu med 17h-19h.

OPOZORILO: V primeru, da je zadnja sreda v mesecu praznik ali pa so takrat šolske počitnice, je lahko izmenjava tudi kak drug dan, zato predlagamo, da VEDNO preverite v spletnem koledarčku točen termin izmenjave za tekoči mesec.

KJE: Waldorfska šola Ljubljana – nov prizidek, Streliška 12, 1000 Ljubljana

Vstopnina: 3 EUR / osebo, ki menja oblačila

Vstopnino plačate pred vhodom v prostor. Ob oddaji prinešenih oblek na sprejemni mizi prostovoljkam pokažete račun, da nanj zapišejo število točk v vrednosti prinešenih oblačil (v primeru izmenjave otroških oblačil pa število prinešenih kosov). Vstopnina velja za enkratni obisk dogodka in se ne prenaša na druge osebe. Otroci in drugi spremljevalci, ki na izmenjavi ne bodo menjali oblačil in drugih modnih dodatkov, vstopnine ne plačajo.

PRAVILA ZA UDELEŽENCE:

  • Na izmenjavo lahko prinesete do 10 čistih in lepo ohranjenih kosov oblačil, obutve ali hišnih tekstilij, ki jih oddate na sprejemnici. Prinešenim kosom določimo točke (več o tem spodaj v odstavku Kategorije), ki jih zabeležimo na vaš račun. Na dogodku si lahko izberete stvari v vrednosti teh točk, izbrane stvari pa ob odhodu pokažete na sprejemnici skupaj z računom. Morebitne neizkoriščene točke se ne prenesejo na naslednjo izmenjavo oblačil.
  • Oblačila, namenjena izmenjavi, naj bodo čista in lepo ohranjena. Obiskovalce naprošamo, da prinesejo sezoni primerna oblačila – v pomladanskih in poletnih mesecih ne bomo sprejemali zimskih oblačil in obratno. Organizatorji dogodka si pridružujemo pravico, da na sprejemnici vse stvari, ki ne bodo ustrezale navedenim standardom, ne uvrstimo na izmenjavo – to pomeni, da ne dobijo točk. Posebno opozorilo: Za promocijske majice ne podeljujemo točk, saj so to stvari, ki običajno ostanejo na mizah. 
  • Prinesete lahko OBLAČILA, OBUTEV in MODNE DODATKE ter HIŠNE TEKSTILIJE (posteljnina, rjuhe, pregrinjala, prešite odeje, brisače, prti in zavese ter metrsko blago). Oblačila naj bodo oprana, čevlji pa v parih.
  • Za prinešene stvari skrbijo na dogodku prostovoljci Društva Ekologi brez meja, ki so na dogodku oblečeni v posebne majice.
  • Nošenje tekstila iz jedilnice šole, v kateri poteka izmenjava, vse do vašega odhoda z dogodka ni dovoljeno. V kotu jedilnice so vam na voljo improvizirane preoblačilnice, drugje po prostoru preoblačenje ni zaželeno. Stvari, ki vam po pomerjanju niso prav, prosimo vrnite nazaj na mize. Organizatorji dogodka imamo pravico opozoriti vsakega obiskovalca, ki se tega ne bo držal.
  • Če kljub sortiranju slučajno na mize zaide tudi kak neuporaben kos oblačila, bomo zelo veseli, če nam ga boste prinesli nazaj do sprejemnice, da ga izločimo iz izmenjave.
  • Organizatorji dogodka si pridržujemo pravico, da v primeru, da se na posameznem dogodku nabere večje število kosov oblačil in obutve, vseh zaradi prostorske stiske ne razprostremo.
  • Na dogodku bodite pozorni na svoje osebne stvari (tudi na oblačila, ki jih ne želite menjati) in jih ne puščajte brez svoje vednosti, saj organizatorji za njih ne odgovarjamo.

Kategorije:

1 točka: spodnje perilo (hlačke, nedrček, majica), nogavice, kopalke, majica z naramnicami, majica s kratkimi rokavi, majica z dolgimi rokavi, pižama, modni dodatki, metrsko blago, par čevljev, rjuha, brisača, prt, zavesa, posteljnina (za eno osebo), vzglavnik, prešita odeja, pregrinjalo

2 točki: bluza, srajca, hlače, krilo, obleka, pulover, jopica, trenirka, jakna ali suknjič

3 točke: ženski kostim, moška obleka, priložnostna svečana oblačila, jakna (zimska, dolga), bunda, plašč, zimska športna jakna/hlače/kombinezon, druga vredna športna oblačila ipd.

Opomba: Za promocijske majice ne podeljujemo točk, saj so to stvari, ki običajno ostanejo na mizah. 

Posebna opozorila:

– Kategorije so namenjene lažji orientaciji pri pripravi stvari za menjavo. Organizatorji dogodka imamo dogovor o čimbolj poenotenem kriteriju glede kategorij, končno vrednost pa ob oddaji tekstila določijo prostovoljke/ci na sprejemnici po lastni presoji, saj se kosi med seboj tudi znotraj teh kategorij lahko zelo razlikujejo.