Izmenjava otroških oblačil osrečila marsikatero otroško srce

V sredo, 5.6.2013, so ob 5h popoldan jedilnico Waldorfske šole v Ljubljani zavzeli veliki in mali medvedki, sloni in opice in se pomešali med mehke otroške odejice, kopalne plaščke in kupe otroških oblačil. Med njimi so prav posebej izstopale pisane, tudi ročno izdelane oblekice za male deklice. Prvo mizo so prekrili otroški čevlji in copatki, pa zimske in poletne kape. Bilo je za vsakega nekaj, za fantke in punčke, za tiste čisto majčkene in za tiste, ki so že sami odločno korakali med obloženimi mizami in izbirali oblačila zase.

Ko so se vrata jedilnice ob 5h odprla za obiskovalce, so si plišaste igrače nemudoma našle nov dom. Mame in očetje so prinašali veliko novih oblačil, mize pa so se pridno praznile.

Zaposleni na projektu in prostovoljci smo na izmenjavi otroških oblačil resnično uživali. Veselje je bilo opazovati zadovoljne otroške obraze in njihove iskreče oči, ko so k sebi stiskali novega plišastega prijatelja.

Tokrat smo prvič postavili tudi mizo z imenom Tekstilnica Trgovinica. Na njej so se predstavili izdelki, narejeni iz oblačil, ki so ostala po izmenjavah. Pisane vrečke iz blaga, lepe torbe, copati, verižice in okrasne blazine v obliki sove so pokazale obiskovalcem, kako se lahko koristno uporabijo razne vrste zavrženih oblačil.

Dogodek je bil uspešen in veliko obiskovalcev je izrazilo željo, da bi organizirali nekaj podobnega tudi v prihodnje. To bomo seveda radi naredili, najverjetneje zgodaj jeseni.

Spremljajte nas še naprej na naši spletni strani in facebooku, pregledujte koledar dogodkov, predlagajte, komentirajte in predvsem povejte o nas in naših prizadevanjih tudi svojim prijateljem in znancem.

Avtor besedila: Helena Nieboer

Avtor fotografij: Almedina Meštrovac

Komentiraj