Novi zabojniki za tekstil v občini Slovenj Gradec

V začetku tega tedna je partner projekta Tekstilnica, Zadruga Dobrote z.b.o., v sodelovanju z Javnim podjetjem Komunala Slovenj Gradec d.o.o. in s podporo Mestne občine Slovenj Gradec v okviru projekta postavila v omenjeni občini 10 zabojnikov za zbiranje tekstila, čevljev in igrač.

Občanke in občani lahko oddajo v zabojnike* vsa odvečna oblačila, čevlje in igrače in s tem neposredno vplivajo na zmanjšanje ekoloških bremen, saj tako ne končajo na smetiščnih deponijah. Zbrano blago iz tega zabojnika se preda v obrat za sortiranje tekstila v Dravograd, kjer so zaposlene težje zaposljive osebe. Tekstilije se najprej presortirajo glede na kvaliteto, nato pa se jih del zreže v industrijske krpe, del se jih donira pomoči potrebnim, del se jih nameni prodaji ali predela v tekstilne izdelke (okrasne izdelke kot npr. blazine, torbice, vreče…) in izolacijo. Letošnjo jesen se bosta v okviru projekta usposabljali 2 osebi iz občine Slovenj Gradec.

* V te zabojnike se lahko odda tudi posteljnino, prte, brisače, nakit, kuhinjske krpe, spalne vreče, metrsko blago, nahrbtnike itd.

Lokacije zabojnikov za tekstil na ekoloških otokih v MO Slovenj Gradec:

–          Tomšičeva ulica 88

–          Celjska cesta 19, nasproti trgovine TUŠ

–          Gubčeva ulica 7

–          Kopališka ulica 30, pri II. OŠ

–          Zidanškova 39, pri VVZ SG, enota Legen

–          Podgorska cesta 29, nasproti Zadruge

–          Podgorje 34B, za trgovino

–          Šmartno pri Slovenj Gradcu 36, nasproti trgovine

–          Zbirni center Pameče

–          Zbirni center Dovže

 

Avtor besedila: Zadruga Dobrote

Avtor fotografije: Almedina Meštrovac

Komentiraj