Tekstilnica bogatejša za tekstil zbran na Art kampu na Festivalu Lent

V času Festivala Lent, od 21. junija do 6. julija 2013, je v mestnem parku Maribor v sklopu Art kampa delovala Info točka EPM Maribor 2013 s sloganom ”Prinesi-odnesi za obnovo igral v Mestni občini Maribor”, kjer je sodelovala tudi Tekstilnica.

Glavni namen Info točke EPM Maribor 2013 je bila izmenjava uporabnih predmetov – od oblačil, obutve, modnih dodatkov, šolskih potrebščin, knjig, igrač, otroških pripomočkov do hišne dekoracije. Ljudje so predmete prinašali od doma, kdor pa je na naši stojnici našel kaj primernega zase, je za izbrano odštel 0,50 € ali po želji več in s tem prispeval za obnovo igral v Mariboru.

V šestnajstih dneh so organizatorji prejeli okrog 100 materialnih in 390 finančnih donacij. Izkazalo se je, da so ljudje izjemno veseli tudi izmenjav ”blago za blago”, zato so z veseljem prisluhnili njihovim željam in jim stvari predali tudi brezplačno. Na dan je Info točko v mestnem parku obiskalo do 120 ljudi, tako tistih, ki so donirali kot tistih, ki so prišli zgolj pozdravit ali po informacije. V času delovanja stojnice so tako zbrali kar 426,42 € donacij, ki jih bodo namenili za posodobitev igrišča v mestnem parku.

Preostali tekstilni material pa so organizatorji podarili projektu Tekstilnica, ki poskrbi, da je odvečni tekstil koristno uporabljen. Lepa in še uporabna oblačila najdejo novega lastnika, druga pa spretne roke šivilj spremenijo v povsem nov, uporaben predmet. Hvala Maribor!

Več informacij:
Evropska prestolnica mladih Maribor 2013, Slovenska ulica 40, 2000 Maribor
T: 051 365 443 / E: pr.mb2013@maribor.si / W: www.mb2013.si

Avtor besedila: Špela Debenjak

Avtor fotografij: arhiv Evropske prestolnice mladih Maribor 2013

Komentiraj