Morska izmenjava oblačil v Kopru z društvom Tal1t

Na najbolj vroč julijski dan smo se s Tekstinico podali proti obali. V Kopru na Prešernovem trgu smo imeli v okviru TAL1T expo  – koprske umetniške, ekološke in navdihujoče tržnice – izmenjavo oblačil.

Društvo Talent iz Kopra združuje vesele, kreativne in ekološko osveščene mlade ljudi in zato smo se z veseljem odzvali njihovem povabilu, da sodelujemo z izmenjavo tekstila na enem izmed njihovih dogodkov. Pred peklensko vročino so nas vsaj delno ščitili hladni zidovi starih hiš, ki obdajajo simpatičen Prešernov trg. Povsod je dišalo po ustvarjalnosti, zagnanosti in ekološki osveščenosti. Kar precej oblačil je našlo novega lastnika. Tokrat seveda tista iz najtanjših materialov in po možnosti bele barve. Majice z dolgimi rokavi in dolge hlače bodo poskusile srečo prihodnjič ob telesu prijaznejših temperaturah.

Na dogodku smo se udeležili tudi delavnice KREATIVNEGA ŠIVANJA in bili deležni nenavadne MODNE REVIJE, kjer so se predstavili ustvarjalci s šivalnim TALenTom in vsi tisti, ki izdelujejo modne dodatke v popolnom slogu so-ustvarjanja

Tržnica bo ponovno odprla svoja vrata zadnjo nedeljo v avgustu in septembru.

Več informacij glede TAL1T expo tržnice:

T: 031 459 449

E: drustvo.tal1t@gmail.com

FB: https://www.facebook.com/pages/Tal1t/152173388290809

Besedilo in fotografije: Helena Nieboer in Urša Dolinšek

Komentiraj