Sončni in pisani festival LUPA

Na zadnji sončen četrtek v septembru smo se Ekologi brez meja podali na Prešernov trg v Ljubljani, kjer je potekal festival nevladnih organizacij LUPA. Gre za vsakoletno srečanje pod okriljem CNVOS-a, na katerem se je letos predstavilo preko 150 nevladnih organizacij.

Med pisano množico stojnic je bila tudi naša, ki smo si jo delili s kolegi iz organizacije Greenpeace Slovenija. Ob njej se je ustavilo dobršno število mimoidočih, ki so nas prepoznali in smo jim ostali v spominu po akcijah Očistimo Slovenijo v enem dnevu ter Očistimo Slovenijo 2012. Na kratko smo jim predstavili naše trenutno najbolj aktualne in za širšo javnost zanimive projekte – vedno bolj prepoznavno Tekstilnico in premiero filma Smeti z okroglo mizo, ki se bo 21. oktobra odvila v Kinu Šiška.

V neprofitni organizaciji dela nikoli ne zmanjka in je pomoč v obliki prostovoljnega dela vedno več kot dobrodošla, zato smo zainteresirane povabili h kratkoročnemu ali dolgoročnemu sodelovanju.  Jesen bo namreč zelo pestra – poleg rednih izmenjav oblačil in akcij zbiranja tekstila se bomo predstavili tudi na sejmu Narava – zdravje (med 17. in 20. oktobrom 2013), potekala bo že omenjena filmska projekcija z okroglo mizo, premierno pa se načrtuje tudi dogodek izmenjave moških oblačil. Če se nam želiš kot prostovoljec pridružiti tudi ti, piši na e-mail: tekstilnica@ocistimo.si.

Na festivalu nas niso izdatno božali le sončni žarki in spremljevalna glasba iz glavnega odra, ampak tudi besede pohvale in podpore mimoidočih, ki so nas navdale z motivacijo za prihodnje delovanje. Prešernov trg je tokrat zažarel od pozitivnih ljudi, idej in domislic, ki delajo svet prijaznejši in boljši.

Bodi del tega tudi ti in se nam pridruži!

 

Avtor teksta: Anja Uršič

Avtor fotografij: Almedina Meštrovac

 

Komentiraj