Po 44. sejmu Narava-zdravje

Ekologi brez meja smo s svojim projektom Tekstilnica aktivno sodelovali na 44. sejmu Narava – zdravje na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Imeli smo svojo stojnico, delavnice, predavanja in organizirali izmenjavo oblačil. Postavili smo tudi zabojnike, v katere so obiskovalci odlagali rabljen tekstil. Še prav posebej pa so bili motivirani šolarji, ki so v zameno za vrečko tekstila dobili cenejšo vstopnico. Zabojniki so se pridno polnili prav vse štiri dni sejma.

V petek so nas obiskali šolarji na naši delavnici Stara majica – nova vrečka. Iz ponošenih majic so s pomočjo škarij, sukanca in šivank nastajale zelo zanimive in unikatne torbice ali vrečke za večkratno uporabo. Opoldan sta bili na voljo tudi dve zanimivi predavanji in sicer o zelenih delovnih mestih (skupaj s podjetjem Jazon) in kasneje še o projektu Tekstilnica.

V soboto popoldan pa je bila obiskovalcem na voljo izmenjava rabljenih oblačil. Tokrat smo preizkusili naša nova pravila in z veseljem ugotovili, da so jih vsi dobro sprejeli in da so dovolj enostavna in razumljiva za vse.

Za vse tiste, ki niste bili tam, prilagamo nekaj fotografij, da boste okusili vzdušje, ki je vladalo na dogodkih. Pa pridite tudi drugo leto!

Besedilo: Helena Nieboer

Fotografije: Irena Madrič

Komentiraj