Izmenjava oblačil v Ljubljani s poudarkom na MOŠKIH OBLAČILIH + KREATIVNA DELAVNICA – 27. november 2013

  • REDNA MESEČNA IZMENJAVA OBLAČIL s poudarkom na MOŠKIH OBLAČILIH

Kdaj: 27. november med 17:00 in 19:00

Kje: Waldorfska šola Ljubljana

Kaj: Izmenjava je odlična priložnost, da zamenjate vaša stara  oblačila, ki jih ne nosite več, obenem pa obogatite garderobo s kakšnim ‘novim-starim’ kosom oblačila. Prav tako lahko prinesete obutev, modne dodatke in hišni tekstil.

O menjavi: Na izmenjavo lahko prinesete do 10 čistih in lepo ohranjenih kosov oblačil, obutve ali hišnih tekstilij, ki jih oddate na sprejemnici. Prinešenim kosom določimo točke, ki jih zabeležimo na poseben listek. Na dogodku si lahko izberete stvari v vrednosti teh točk, izbrane stvari pa ob odhodu pokažete na sprejemnici in vrnete listek. Morebitne neizkoriščene točke se ne prenesejo na naslednjo izmenjavo oblačil. Organizatorji dogodka si pridržujemo pravico, da stvari, ki niso lepo ohranjene, zavrnemo oz. jim ne določimo točk.

Več: Navodila za obiskovalce

!POSEBNO OPOZORILO!

Novembrska izmenjava oblačil bo še posebej moško obarvana. Zakaj? Ker bi radi izmenjavo naredili malo drugačno in več pozornosti posvetili moški populaciji. Poskrbeli bomo, da bodo obiskovalce na mizah pričakala pretežno moška oblačila. Zato že zdaj pozivamo naše bralke in zveste obiskovalke izmenjav, da s seboj pripeljete brate, može, očete, partnerje, prijatelje in sinove. Pokažimo tudi njim, da obleka iz druge roke ni več tabu!

Hvala, ker skupaj z nami vedno znova dokazujete, da izmenjava oblek ni noben tabu!

Vljudno vabljeni!

 

  • KREATIVNA DELAVNICA

Kdaj: 27. novembra med 16:00 in 19:00

Kje: Waldorfska šola Ljubljana

Kaj: Namen delavnice je pokazati, kako lahko stara ponošena majica ponovno zaživi v novi uporabni obliki. S tehniko krožnega pletenja bomo izdelovali cevasto pletivo za nove gamaše ali šal. Na delavnici bomo najprej izdelali pripomoček za krožno pletenje brez pletilk, nato pa bomo pričeli z izdelavo gamaš.

Delavnica je primerna za različne starostne skupine, predvsem pa je zanimiva za tiste, ki ste vedno želeli plesti krožno, pa se nikakor ne znajdete s petimi pletilkami. Potrebujete ponošene bombažne majice različnih barv, škarje in krožno osnovo ter kaveljčke za izdelavo pletilca iz rabljenih predmetov, ki jih najdemo v vsakem gospodinjstvu (podrobnejše informacije ob prijavi).

Prijava na delavnico je nujna, do zasedbe 15 mest. Udeležba je brezplačna. Prijave sprejemamo na tekstilnica@ocistimo.si Ob večjem številu prijav bomo delavnico ponovili.

Delavnice izvaja Društvo Ekomo

 

 

 

 

 

Komentiraj