Ekologi brez meja bomo pletli adventne venčke

Waldorfska šola v Ljubljani tudi letos organizira pletenje adventnih venčkov, ki bo potekalo v prostorih šole v torek, 26. novembra od 18.00 do 20.00 ure. Organizatorji so na dogodek povabili različne družbene iniciative, ki v slovenski prostor vnašajo pozitivne spremembe in spodbujajo aktivnost državljanov. Vsakemu od predstavnikov vabljenih iniciativ so ponudili omizje, na katerem bo lahko predstavil svoje delovanje in možnosti za sodelovanje.

Omizje Ekologov brez meja bo vodila predsednica društva Petra Matos, kateri se bodo pridružili še povabljeni partnerji, sodelavci in prijatelji. Udeleženci bodo ob prijetnem pogovoru in druženju pletli adventne venčke, ki bodo na prodaj na božičnem sejmu 30. novembra. Izkupiček od prodaje pa bo šel v dobrodelne namene.

Predsednica društva Petra Matos z adventnim venčkom (foto: arhiv Waldorfske šole Ljubljana)

Društvo bo ta predbožični čas, ki je vse bolj zaznamovan z darili in obdarovanjem, izkoristilo tudi za to, da javnosti pokaže, da se lahko obdarujemo tudi drugače in to z izdelki, ki so narejeni pretežno iz recikliranega materiala, so torej ekološki in izdelani v socialnem podjetju po zamislih slovenskih ustvarjalcev. Poimenovali smo jih odgovorna darila, ker z nakupom in podarjanjem takšnih izdelkov izkazujemo našo odgovornost do okolja, soljudi in podpiramo slovenske oblikovalce.

Med pletenjem venčkov se bodo pletle tudi mreže medsebojnega spoznavanja in sodelovanja in ne dvomimo, da se bo v te mreže ujelo veliko dobrih misli in ustvarjalnih idej.

Piše: Helena Nieboer

Naslovna fotografija: Matjaž Tavčar

 

 

Komentiraj