Menjalnica v Novi Gorici – 26. april 2014

Kdaj: 26. april 2014 med 14:00 in 17:00

Kje: Eda Center, Nova Gorica

Spet vas lepo vabimo na našo že tradicionalno Menjavo, ki bo to soboto, 26.o4.2o14 ob 14:oo do 17:oo v novogoriškem Eda Centru / v kolikor bo sončke smo pred glavnim vhodom, če bo dež pa v glavni avli Eda Centra.

Kot vedno vas čakajo:

ZELEMENJAVAwww.zelemenjava.si

Cilj Zelemenjave je izmenjava vrtnih presežkov, spodbujanje solidarnosti med sokrajani in zmanjševanje količine pridelkov z vrta, ki končajo na kompostniku. Na Zelemenjavi lahko izmenjate odvečna semena, sadike, plodove, domače marmelade, vloženo zelenjavo, domače čaje, zelišča, vrtnarske knjige, recepte, gobe, orehe, kostanj ipd. Zelemenjava vabi vse brez izjeme: vrtnarske guruje in popolne začetnike, mlade in stare, take z enim samim lončkom na balkonu in tiste s kilometrsko njivo. Pridružite se nam s polnimi žepi dobre volje, veseli pa bomo tudi vsake slaščice iz domače pečice.
Prebujajoča se narava ponuja marsikatero zeleno dobroto – namig: zamenjate lahko tudi kaj divjega in brstečega.

IZMENJAVA SEMEN in SADIK

Kot se za vrtičkarje in sejalce spodobi je na tokratni Menjavi poudarek na izmenjavi semen in sadik, ampak ne katerihkoli. Sadike in semena naj bodo avtohtona in ekološke pridelave. Dobro je, da tudi zabeležite, kje so bila pridelana in katere sorte je seme / sadika.

KNJIGA ZA KNJIGO

Če tudi pri vas doma poleg zelenjave in sadja rastejo knjižne police, na katerih se prašijo knjige, ki jih ne potrebujete več, jih prinesite v našo »Knjigarno brez dnarja«, kjer jih boste lahko zamenjali za druge. Princip je podoben kot pri Zelemenjavi načeloma menjamo knjigo za knjigo oz. kot boste določili menjajoči. V poštev pride vse: leposlovje in strokovna literatura vključno z učbeniki, otroške knjige, knjige v tujih jezikih, revije … Več ko boste prinesli knjig, med več naslovi bomo lahko izbirali!

IZMENJAVA OBLAČIL / Tekstilnicawww.tekstilnica.si

Izmenjava je odlična priložnost, da zamenjate vaša stara oblačila, ki jih ne nosite več, obenem pa obogatite garderobo s kakšnim ‘novim-starim’ kosom oblačila. Prav tako lahko prinesete obutev, modne dodatke in hišni tekstil.
Izmenjava poteka po načelu blagovne izmenjave »Prinesi X – odnesi X«. To pomeni, da lahko vsak posameznik prinese poljubno število oblačil, ki se jih je naveličal iz različnih razlogov, jih odda našim prostovoljcem pri sprejemni mizi in s tem dobi pravico vzeti največ enako število poljubnih kosov, ki so jih prinesli drugi udeleženci, in sicer po načelu “fair play oz. poštene igre”. Oblačila (in ostali kosi) naj bodo oprana, čista in lepo ohranjena, čevlji pa v parih. V nasprotnem primeru jih ne boste smeli menjati.

VABLJENI!

Iniciativa Podružnica

E-mail: podruznica.co@gmail.com
Facebook page: Podružnica

Naslovna pasica: Podružnica

 

Komentiraj