Izmenjava oblačil na menjalnici v Tržiču – 17. maj 2014

Kdaj: 17. maj 2014 med 9h in 12h uro

Kje: Spodnji hodnik knjižnice dr. Toneta Pretnarja, Tržič

* Zelemenjava: Vseslovenska zelemenjava

Zelemenjava je gibanje in skupnost za izmenjavo pridelkov naših vrtov, ki temelji na druženju in prostovoljnem delu posameznikov. Na Zelemenjavi menjamo semena, sadike, pridelke, recepte, izkušnje in navdihe z domačega vrta.

* Izmenjava oblačil in igrač s Tekstilnico in knjig s Knjigobežnicami

· Na izmenjavo lahko prinesete do 5 čistih in lepo ohranjenih kosov oblačil, modnih dodatkov, igrač ali knjig, ki jih menjate med seboj z ostalimi udeleženci.

· Oblačila ter igrače namenjena izmenjavi, naj bodo čista in lepo ohranjena. Organizatorji dogodka si pridržujemo pravico, da stvari (oblačila), ki niso lepo ohranjene, zavrnemo.

· Prinesete lahko OBLAČILA, MODNE DODATKE, IGRAČE ter KNJIGE. Oblačila in igrače naj bodo oprana.

· Na dogodku bodite pozorni na svoje osebne stvari (tudi na oblačila, ki jih ne želite menjati) in jih ne puščajte brez svoje vednosti, saj organizatorji za njih ne odgovarjamo.

Menjava?

Menjalno valuto in tečaj vsakič sproti določata menjalca sama, npr. 1 marmelada za 2 glavi solate, ali pa ena majica za 5 sadik paradižnika, štejejo pa tudi nasmehi, nasveti, sokovi, ipd. izogibamo se edino menjavam  za denar.

Menjamo dobro, pošteno in smo skrbni. Menjamo samo tisto, kar bi sprejeli tudi sami ter so izdelki/pridelki neoporečni. Skrbimo za čistočo.

Zakaj brez denarja?

Spodbujamo solidarnost, dobrosrčnost, druženje in spoštovanje dela naših rok. Pri menjavi “blago za blago” tako lahko sodelujemo vsi, ne glede na naš družbeni ali ekonomski položaj.

Organizator: http://www.nani.si/

Vabljeni!

Komentiraj