Izmenjava otroških in mladinskih oblačil v Ljubljani (0-15 let) – 19. maj 2014

Kdaj: 19. maj 2014 med 17:00 in 19:00

Kje: Waldorfska šola Ljubljana

Kaj: Izmenjava otroških in mladinskih oblačil je odlična priložnost, da zamenjate stara oblačila vaših otrok, ki so jih prerasli, obenem pa obogatite njihovo garderobo s kakšnim ‘novim-starim’ kosom.

***

Z januarjem 2014 uvajamo za obisk dogodka SIMBOLIČNO VSTOPNINO v vrednosti 3 EUR!

Zakaj?

* ker se obdobje sofinanciranja projekta kmalu zaključi in potrebujemo organizatorji tudi po tem vire, ki nam bodo pokrivali vsaj nujne stroške za izvedbo dogodkov (prevoz tekstila, tiskanje itd.)

* ker želimo s simbolično vstopnino dogodek dvigniti na višjo raven in tako pritegniti še več različnih skupin, da se je udeležijo

Kako?

Vstopnino plačate pred vhodom v prostor in v zameno dobite vstopnico, ki velja kot račun. Ob oddaji prinešenih oblek na sprejemni mizi prostovoljkam pokažete listek, na katerega zapišejo število kosov. Vstopnina velja za enkratni obisk dogodka, vstopnica se ne prenaša na druge osebe. Otroci in drugi spremljevalci, ki na izmenjavi ne bodo menjali oblačil in drugih modnih dodatkov, vstopnine ne plačajo.

Hvala za razumevanje!

***

NAVODILA ZA OBISKOVALCE

 • Na izmenjavo lahko prinesete poljubno število čistih in lepo ohranjenih stvari, ki jih oddate na sprejemnici, zanje dobite listek (vstopnica) s številom prinešenih stvari, na dogodku pa si lahko izberete enako število poljubnih stvari, izbrane stvari pa ob odhodu pokažete na sprejemnici in pokažete listek (vstopnico).
 • Prosimo vas, da že doma ločite prinešene stvari v dve vreči:
  • Stvari, namenjena izmenjavi, naj bodo čiste in lepo ohranjene.
  • Stvari, namenjene oddaji, pa so lahko tudi slabše ohranjene, vse pa naj bodo čiste.
 • Prinesete lahko OTROŠKA in MLADINSKA OBLAČILA, OBUTEV in MODNE DODATKE ter OTROŠKE HIŠNE TEKSTILIJE (posteljnina, rjuhe, pregrinjala, prešite odeje, brisače, prti in zavese ter metrsko blago). Oblačila naj bodo oprana, čevlji pa v parih.
 • Za prinešene stvari skrbijo na dogodku prostovoljci Društva Ekologi brez meja, ki so na dogodku oblečeni v posebne majice.
 • Nošenje tekstila iz jedilnice šole, v kateri poteka izmenjava, vse do vašega odhoda z dogodka ni dovoljeno. V kotu jedilnice so vam na voljo improvizirane preoblačilnice, drugje po prostoru preoblačenje ni zaželeno. Stvari, ki vašim otrokom po pomerjanju niso prav, prosimo vrnite nazaj na mize. Organizatorji dogodka imamo pravico opozoriti vsakega obiskovalca, ki se tega ne bo držal.
 • Če kljub sortiranju slučajno na mize zaide tudi kak neuporaben kos oblačila, bomo zelo veseli, če nam ga boste prinesli nazaj do sprejemnice, da ga izločimo iz izmenjave.
 • Organizatorji dogodka si pridržujemo pravico, da v primeru, da se na posameznem dogodku nabere večje število stvari, vseh zaradi prostorske stiske ne razprostremo.
 • Organizatorji dogodka si pridržujemo tudi pravico do morebitne rezervacije kakšnega od prinešenih stvari, ki bi jih lahko uporabili na naših načrtovanih dogodkih v sklopu projekta Tekstilnica (posebne izmenjave ipd.).
 • Na dogodku bodite pozorni na svoje osebne stvari (tudi na oblačila, ki jih ne želite menjati) in jih ne puščajte brez svoje vednosti, saj organizatorji za njih ne odgovarjamo.

Hvala, ker skupaj z nami vedno znova dokazujete, da izmenjava oblek ni noben tabu!

Ekipa Tekstilnice

 

Avtor fotografije: Almedina Meštrovac

 

 

Komentiraj