Prva izmenjava oblačil v Murski Soboti

V okviru projekta Tekstilnica smo Zavod Korak naprej Murska Sobota v soboto 19.4.2014 v Spartacus Caffe-ju organizirali izmenjavo oblačil, ki je bila v našem koncu prva po vrsti.

Na dogodek, ki je drugod po Sloveniji že ustaljena praksa, smo se pripravljali nekje 2 meseca. Sprva smo se lotili pravil same izmenjave, katere smo povzeli po utečenih pravilih Tekstilnice. Nekaj pravil smo priredili zaradi lažje izvedbe dogodka. V tem času smo iskali tudi primerno mesto ter skrbeli za promocijo dogodka preko medijev. Prvega dogodka se je udeležilo manj ljudi kot smo pričakovali, prišle so mlade ženske, ki so prinesle in izmenjale kose oblačil in nekaj modnih dodatkov. Na splošno so bile obiskovalke zadovoljne, saj smo mize pregledno zložili z oblačili in modnimi dodatki, prav tako smo poskrbeli za mesto, kjer so si lahko v miru pomerile izbrane kose oblačil. Dogodek je potekal umirjeno, obiskovalke so si vzele čas za premislek in pomerjanje oblačil. Kolikor točk so dobile za tisto, kar so prinesle, toliko so jih lahko porabile za izbrana oblačila.

Želimo si, da bo zanimanje za izmenjavo oblačil vse večje in bo postalo priljubljeno, saj v prihodnosti načrtujemo mesečne izmenjave oblačil.

Več: www.zavodkoraknaprejms.si

Piše in foto: Lea Cipot

Komentiraj